اندر باب تفاوت منقار پرندگان!

ساخت وبلاگ

از زمان تاسیس این دکّه (بخونین وبلاگ) تا الان به هر چیزی فکر میکردم جز اینکه مجبور بشم نصفه شبی چندتا عکس از اینترنت کش برم و به سرعت، یک پست اورژانسی بنویسم برای شناختن تفاوت منقار پرنده ها! (خدایا این حال خوشو از ما نگیر)

امشب یکی از دوستان زنگ زد و گفت یک جوجه کبوتر توی خیابون پیدا کرده و هر کاری میکنه نمی تونه نوکش رو باز کنه بهش غذا بده!

علت نوشتن این پست همین بود.

ببینید دوستان. این اتفاق ممکنه برای هرکدوم از ما پیش بیاد. اینکه یک جوجه پرنده یتیم پیدا کنیم و قرار باشه مدتی ازش مراقبت کرده و بعد هم تحویل جامعه بدیم.

بدون هیچ بحث علمی مربوط به جانورشناسی (که نه بلدم و نه اینجا اهمیت داره) باید عرض کنم جوجه پرندگان یتیمی که پیدا میشه رو به دو گروه اصلی تقسیم کنین:

گروه اول)

اونایی که کناره های نوکشون خط زرد داره مثل جوجه گنجشک، قناری، سار، مینا ، کلاغ و ...

منقار اینها جوری طراحی شده که با نزدیک شدن غذا، به اندازه غار علیصدر باز میشه.

در واقع نیازی به انرژی برای به زور باز کردن نوکشون ندارین و غذا دادن بهشون راحته.

در این گروه پرندگان، موقع تغذیه جوجه ها، نوک والدین درون نوک جوجه قرار می گیره.

 **********

گروه دوم)

برخلاف موردقبل، نوک جوجه درون نوک والدین قرار می گیره.

هزارماشالا نوک دارن قد خرطوم فیل! مثل جوجه کبوتر و قمری (همون یاکریم یا بقول مشهدی ها موسی کو تقی)

اینا هیچوقت با نزدیک کردن غذا نوکشون رو باز نمی کنن. حتی اگه از گشنگی بمیرن.

پس خواهشاً نوک اینها رو با لگد باز نکنین! راه داره بخدا

اگه جوجه کبوتر یا قمری پیدا کردین، یک عدد جوراب زنونه رو از محتویات غذایی پر کرده و با ایجاد یک سوراخ، نوک جوجه رو وارد جوراب کنین. مطمئن باشید اونقدر میخوره که بهش میگین بسه دیگه. مراقب اضافه وزنت باش!

چند سال پیش رفته بودم شرکت یکی از دوستان که طبقه سوم یک ساختمون اداری بود. چشمم افتاد پشت پنجره دیدم یک جوجه کبوتر اونجا افتاده. برش داشتم و دیدم یکی از پاهاش کلاً برعکسه! دوستان گفتن این ساختمون نگهبانی داره که بالای پشت بوم کفتربازی میکنه. با خوشحالی رفتم پیشش و گفتم این جوجه رو پیدا کردم بگیر تحویل مامانش بده که با نهایت تعجب گفت:

این جوجه چلاقه و عمری نمیکنه. خودم انداختمش پایین!

گفتم حالا چیکارش کنم؟

گفت بنداز جلوی گربه! (خراب این راه حلش شدم)

جوجه رو آوردم خونه. بیچاره از تشنگی و گشنگی رو به هلاکت بود. فکر نمیکردم بیشتر از یکی دو روز مهمون ما باشه و بمیره. اما حدود یک ماه پیشمون بود که با روش بالا تغذیه شد و اندازه خرس شده بود.

هیچوقت پاش خوب نشد و همونطور که اون یارو گفته بود عمری نمی کرد و نهایتاً مرد.

اما مهم این بود که بر اثر گرسنگی و تشنگی نمرد.

**********

گروه های دیگر)

البته ما گروه ماکیان رو هم داریم که جوجه یتیم و غیر یتیم در این گروه تفاوتی نمیکنه و برای نگهداری ازشون فقط کافیه مزاحمشون نشیم! مثل جوجه مرغ، بوقلمون، بلدرچین، اردک و امثالهم. همین که از تخم میان بیرون مثل مرد رو پای خودشون ایستادن.

راستی گروه طوطی سانان هم هستن. انواع طوطی و مرغ عشق که کم پیش میاد جوجه یتیم از این گروه پیدا بشه. ولی با توجه به نوک کجشون، تنها راه ممکن، دادن غذای مایع از راه سرنگه (طوطی بازها خوب بلدن)

البته همونطوری که عرض کردم این یک تقسیم بندی علمی نیست و گروه پرندگان دیگه ای هم هستن مثل این عکس که بعید میدونم جوجه شون تو ایران پیدا بشه و منم در این مورد تجربه ای نداشتم.

****************

پ.ن 1) به طرز وحشتناکی معتقدم که اگر این نوشته باعث نجات جون حتی یک پرنده بشه، لایق عنوان مفیدترین پست وبلاگ حقیر خواهد بود (بقیه رو بریزین دور که به هیچ دردی نمیخوره)

پ.ن 2) جوجه های زیادی در پرنده فروشی ها به علت آسیب هایی مثل شکستگی پا یا کج بودن بخشی اندام، زنده زنده جلوی گربه انداخته میشن! این رو عرض کردم برای کسانی که نه به زبون و شعار، بلکه در عالم صداقت قصد کمک به حیوانات رو دارن. خیلی راحت میشه اون جوجه محکوم به مرگ رو از پرنده فروش گرفت و ازش نگهداری کرد.

عیدی حاج خانوم...
ما را در سایت عیدی حاج خانوم دنبال می کنید

برچسب : اندر,تفاوت,منقار,پرندگان, نویسنده : msjy13g بازدید : 166 تاريخ : پنجشنبه 23 شهريور 1396 ساعت: 7:18